officeart horizontal  

 

Πολιτισμός

Στον ΙΑΝΟ «Σάμος, μια μέρα…65 διηγήματα για τη Σάμο» VIDEO

2 Μάι, 2023 - 10:05
Στον ΙΑΝΟ  «Σάμος, μια μέρα…65 διηγήματα για τη Σάμο» VIDEO

Παρουσιάστηκε την Παρασκευή 28 Απριλίου στον ΙΑΝΟ στην Αθήνα η συλλογή διηγημάτων «Σάμος, μια μέρα…65 διηγήματα για τη Σάμο», έκδοση της Βιβλιοθήκης Σάμου στην κατάμεστη αίθουσα του βιβλιοπωλείου.

Την εκδήλωση προλόγισε ο κ. Νίκος Θρασυβούλου υπεύθυνος εκδηλώσεων του ΙΑΝΟΥ ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο διευθυντής της Βιβλιοθήκης Σάμου κ. Μανώλης Πυργιώτης και ο πρόεδρος της Αδελφότητας Σαμίων κ. Κώστας Αγγελής.

Την συζήτηση συντόνισε η Γιούλη Επτακοίλη και ακολούθησαν ομιλίες από τους: Αντωνία Αράχωβα, Πρόεδρο Γενικού Συμβουλίου Βιβλιοθηκών η οποία εξήρε το έργο της βιβλιοθήκης Σάμου, Νεοκλή Γαλανόπουλο, δικηγόρο – συγγραφέα που αναφέρθηκε στην σημασία τέτοιων εκδόσεων και Έλενα Χουσνή που αναφέρθηκε στην οργάνωση και υλοποίηση του εγχειρήματος από πλευράς της Βιβλιοθήκης Σάμου.

343558889 1279676526253962 1907603909552143134 n

Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά η υψίφωνος Ζαφειρώ Χατζηφωτίου και ο Μιχάλης Παπαγεωργίου στο πιάνο. Η κα Χατζηφωτίου ερμήνευσε τρία μουσικά κομμάτια: "Η Σαμιώτισσα καντάδα", «Της Πασχαλινής κούνιας» και «Η Καρλοβασίτισσα».

Την παρουσίαση παρακολούθησαν συγγραφείς που συμμετέχουν με διηγήματά τους στην έκδοση, πλήθος Σαμίων της Αθήνας αλλά και φίλων της Σάμου.

Θερμές ευχαριστίες απευθύνει η Βιβλιοθήκη Σάμου στον ΕΟΣ Σάμου και τον Δήμο Ανατολικής Σάμου για την συνδρομή τους.

 

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software