officeart horizontal  

 

Πολιτισμός

Σαν βγείς στο θέατρο για την Αμοίρου Οδύσσεια, να εύχεσαι να μην τελείωσει...

6 Μάι, 2023 - 11:05
Σαν βγείς στο θέατρο για την Αμοίρου Οδύσσεια, να εύχεσαι να μην τελείωσει...

Η παράσταση "Αμοίρου Οδύσσεα" του Ντίνου Σπυρόπουλου είναι μια κωμικοτραγωδία  που έγινε ακόμα πιο ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική χάρη στο ταλέντο που κατέθεσαν επι σκηνής οι μαθητές του Πυθαγόρειου Λυκείου Σάμου, με την σκηνοθετική καθοδήγηση της Αλίκης Μαμουλή. Με ένα μοναδικό συνδυασμό της νεανικής φρεσκάδας, της μουσικής και του κειμένου του έργου, η παράσταση  εντυπωσίασε ακι διασκέδασε  το κοινό, στην κατάμεστη αίθουσα του αμφιθεάτρου του σχολείου.

Η ιστορία του Οδυσσέα είναι ήδη γνωστή σε όλους, ωστόσο η παράσταση "Αμοίρου Οδύσσεα" την παρουσιάζει με μια νέα και φρέσκια ματιά. Οι νεαροί μαθητές συνεργάζονται με αρμονία και συντονισμό, δημιουργώντας μια ανάλαφρη ατμόσφαιρα που σε ταξιδεύει σε έναν κόσμο καθαρά ...ελληνικό.

Amoirou Odyssea5

Τα κοστούμια και τα σκηνικά είναι εξαιρετικά και προσθέτουν ακόμη περισσότερη αξία στην παράσταση, όλα φτιαγμένα απο τα ίδια τα παιδιά. Εντάξει βοήθησαν και γονείς.  Το κάθε κοστούμι και αντικείμενο στο σκηνικό φαίνεται να έχει επιλεχθεί με μεγάλη προσοχή και σκέψη, δημιουργώντας έτσι μια ... ατμόσφαιρα εποχής αλλοτινής ή σημερινής.

Amoirou Odyssea2

Μετά το τέλος της παράστασης ο Διευθυντής του σχολείου κ. Κ. Ευστρατίου συνεχάρη τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς, προτρέποντας τους γονείς να ενθαρύνουν τέτοιες προσπάθειες ακόμα και όταν φαίνεται να "κλέβουν" χρόνο απο τον πολύτιμο χρόνο του διαβάσματος.

Amoirou Odyssea1

Τέλος ο κ. Ευστρατίου κάλεσε στην σκηνή τον πρώην Διευθυντή ,επί σειρά ετών, κ. Τζανή ως μια μικρή ένδειξη αναγνώρισης του μεγάλου έργου που άφησε κληρονομιά στο σχολείο που τόσα χρόνια υπηρέτησε.

Amoirou Odyssea3

Οι φωτογραφίες είναι της Σαμιακής Τηλεόρασης.

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software