officeart horizontal  

 

Πολιτισμός

Έκθεση ζωγραφικής Χρίστου Κουτσουρά «Προμηθέας Δεσμώτης»

23 Μάι, 2023 - 12:05
Έκθεση ζωγραφικής Χρίστου Κουτσουρά  «Προμηθέας Δεσμώτης»

Με την διοργάνωση του λογοτεχνικού περιοδικού «Απόπλους» και υπό την αιγίδα του Δήμου Ανατολικής Σάμου θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του Φεστιβάλ «Ηραία –Πυθαγόρεια» η έκθεση του Σάμιου εικαστικού Χρίστου Κουτσουρά «Η Προμηθέας Δεσμώτης» στο Art Space Pythagorion στο Πυθαγόρειο.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 27 Μαΐου και ώρα 20.00. Για την έκθεση και το έργο του Χρίστου Κουτσουρά θα μιλήσουν οι: Βαγγέλης Δημητριάδης πρώην σχολικός σύμβουλος – συγγραφέας, Χρίστος Λάνδρου ιστορικός- πρώην Προϊστάμενος ΓΑΚ Σάμου και Έλενα Χουσνή συγγραφέας-εκπαιδευτικός. Η έκθεση θα διαρκέσει για ένα μήνα και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό!

«Οι γραμμές – διαδρομές της σκέψης, που χαράσσει ο Χρίστος Κουτσουράς στα έργα της έκθεσης, κυλούν με ανεξέλεγκτη πολυφωνία και αποκαλύπτουν την εσωτερική κρυφή αλήθεια του. Εξάπτουν τη φαντασία. Μας οδηγούν έξω από τη λογική, και μας υποχρεώνουν να καταλήξουμε, αντί στην αποκόμιση του οποιουδήποτε συμπεράσματος, στο ερώτημα «κατά πόσο οι πρωτοβουλίες της διαχρονικής Προμηθέα μπορούν να επηρεάσουν προς το καλύτερο το μέλλον της ανθρωπότητας».

Βαγγέλης Δημητριάδης

«Τόσο στα σχέδια, τα χαρακτικά όσο και στους πίνακες του Χρίστου Κουτσουρά μπορεί κανέι σαν διακρίνει μια εσωτερική φλόγα που επιδιώκει να εκφράσει την αγωνία του ανθρώπου να απελυθερωθεί ατομικά, να ορίσει τον εαυ΄το του, αλλ΄ακαι να συμπαρασύρει τους συνανθρώπους του σε έναν κόσμο ελέυθερο που στροβιλίζεται αέναα όπως οι καλλιτέχνες του χορού που προσπαθούν με την κίνηση του σώματος να φτάσουν στην τελειότητα. Υπ` αυτή τηνέννοια η ζωγραφική τένχη του Κουτσουρά είναι, νομίζω, η φωτιά που ο καλλιτέχνης κλέβει από τους εκλεκτούς για να τη δώσει στου ςανθρώπους στα πλαίσια μιας κοσμικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης».

Χρίστος Λάνδρου

«Ή έκθεση ζωγραφικής του Χρίστου Κουτσουρά με τίτλο Η Προμηθέας Δεσμώτης περιλαμβάνει έργα που πραγματεύονται την ελευθερία (=έλευσις ορίων) ως μια διαδικασία ατομικής και κοινωνικξ΄ςη πορείας προς την κατάκτηση της αυτοπραγμάτωσης. Εμπενεσυμένα παό την τραγωδία του Αισχύλου, φέρουν συμβολισμούς για τη μάχη του ανθρώπου για ελυθε΄ρια και αποτίναξη των δεσμών- εσωτερικών και εξωτερικών- γι ατην ατυοτελειωση μέσα παό την πεναυμτική του εξέλιξη με βάση τις αξίες του ανθρωπισμού και της δικαιοσύνης».

Ελενα Χουσνή

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software