officeart horizontal  

 

Πολιτισμός

Εικαστικές εκθέσεις με έργα του ιταλού καλλιτέχνη Andrea Valleri στη Σάμο

23 Ιουλ, 2023 - 04:07
Εικαστικές εκθέσεις με έργα του ιταλού καλλιτέχνη Andrea Valleri στη Σάμο

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Σάμου και Ικαρίας φιλοξενεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πυθαγορείου Σάμου και στο Πύργο Λυκούργου Λογοθέτη δύο παράλληλες εικαστικές εκθέσεις «Θεώρημα» και «Πέλαγος» αντίστοιχα, με έργα του ιταλού καλλιτέχνη Andrea Valleri.

Valeri SamosΟ Andrea Valleri, είναι ένας διεθνούς φήμης εικαστικός που χρησιμοποιώντας ως μέσω έκφρασης την Pop-Art δημιουργεί γνωστές εικόνες δίνοντάς τους διαφορετικό νόημα. Παράλληλα, συσχετίζει τα σύγχρονα έργα του με έργα και γλυπτά της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις να αναλογισθούμε την αέναη αξία της τέχνης. Το σαμιακό κοινό γνώρισε τον καλλιτέχνη και το έργο του με την επιτυχημένη έκθεση «Παράλληλες Διαδρομές» που πραγματοποιήθηκε κατά την προηγούμενη χρονιά στη Γλυπτοθήκη του Αρχαιολογικού Μουσείου Βαθέος.

Φέτος επανέρχεται με δύο παράλληλες εκθέσεις:

το «ΘΕΩΡΗΜΑ», με την οποία ο καλλιτέχνης επιθυμεί να διευρύνει ακόμα περισσότερο αυτόν τον τρόπο έκφρασης και ανακάλυψης της κλασικής τέχνης. Μια κλασική τέχνη που εξακολουθεί να υπάρχει στη σύγχρονη εμπειρία και αποκτά πιο βαθιές ρίζες μέσα στην ύπαρξή μας. Με τον τρόπο που εκφράζεται στους πίνακες και τα γλυπτά του, μας αποδεικνύει ότι τα πράγματα παύουν πλέον να είναι απλά εξωτερικά αντικείμενα αφού εισέρχονται σε ένα περιβάλλον προορισμένο να αναζητά συνεχώς την ανθρώπινη ερμηνεία, ένα περιβάλλον που γίνεται γνωστό στον θεατή μέσω της γλώσσας του καλλιτέχνη.

 

 

Valleri Samos

το «ΠΕΛΑΓΟΣ», για την οποία έμπνευση αποτέλεσε η συμμετοχή των νησιών του Αιγαίου πελάγους στον μεγάλο ξεσηκωμό του 1821 και η κυριαρχία των ελληνικών καραβιών στο Αιγαίο Πέλαγος. Μέσω των προσωπογ

ραφιών των ελλήνωνΗρώων της Επανάστασης του 1821, ο καλλιτέχνης θέλησε, με τον δικό του τρόπο, να αποδώσει «φόρο τιμής» τόσο στον ενεργό ρόλο ηρώων ανδρών καθώς και στην εξίσου σημαντική συμβολή των γυναικών στον απελευθερωτικό αγώνα, όσο επίσης στον πολύ σημαντικό ρόλο του αρχηγού της επαναστατημένης Σάμου, Λυκούργου Λογοθέτη. Επελέγη δε ο συγκεκριμένος χώρος του «Πύργου Λογοθέτη», γνωρίζοντας ότι αυτός ο πύργος ήταν το διοικητικό κέντρο του νησιού και το αρχοντικό του Λυκούργου Λογοθέτη, σε θέση προϋπάρχοντος Βυζαντινού κάστρου. Με αυτή την έκθεση αναδεικνύονται κυρίως οι ηρωικές μορφές που συνέδεσαν αυτό το «ΠΕΛΑΓΟΣ» στους κοινούς αγώνες εθνικής ανεξαρτησίας.

Έκθεση :   «ΘΕΩΡΗΜΑ» - «TEOREMA»

Εγκαίνια:

Τετάρτη, 02 Αυγούστου 2023, ώρα 18:00

Διάρκεια έκθεσης:

02 Αυγούστου - 14 Αυγούστου 2022

Χώρος: Αρχαιολογικό Μουσείο Πυθαγορείου Σάμου

Ώρες λειτουργίας:

Καθημερινά (εκτός Τρίτης) 08.30 – 15.00

Έκθεση :   «ΠΕΛΑΓΟΣ» - «PELAGOS»

Ξενάγηση από τον καλλιτέχνη:

03 Αυγούστου 2023, ώρα 11:00 π.μ.

Διάρκεια έκθεσης:

02 Αυγούστου - 14 Αυγούστου 2022

Χώρος: Πύργος Λυκούργου Λογοθέτη

Ώρες λειτουργίας:  

Καθημερινά (εκτός Τρίτης) 08.30 – 15.00

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software