Γράφτηκε στις . Δημοσιεύτηκε στο Πολιτισμός

Samos Young Artists Festival στο Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου

0
0
0
s2smodern

Με ιδιαίτερη χαρά, το ΊΔΡΥΜΑ SCHWARZ μας προσκαλεί και φέτος το καλοκαίρι στο Samos Young Artists Festival, στο ΑΡΧΑΊΟ ΘΈΑΤΡΟ ΠΥΘΑΓΟΡΕΊΟΥ, στη Σάμο, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της MASHA ILYASHOV και του ΑΛΈΞΗ ΚΑΡΑΪΣΚΆΚΗ - ΝΆΣΤΟΥ.

Φέτος, το 2018, το Φεστιβάλ γιορτάζει ΤΑ ΕΝΝΈΑ ΧΡΌΝΙΑ του. Σας καλωσορίζουμε στο θαυμάσιο αρχαίο θέατρο του Πυθαγορείου, όπου πριν 2.500 χρόνια ο Πυθαγόρας συνέθεσε τους νόμους της Μουσικής και της Φυσικής. Για μία ακόμη χρονιά φέτος θα έχουμε την ευκαιρία να συγκεράσουμε διαφορές και αντιθέσεις. Να απολαύσουμε κλασική μουσική, όπερα και φολκλόρ. Να γνωρίσουμε από κοντά διακεκριμένους καλλιτέχνες καθώς και νέα ταλέντα που ξεκινούν μια υποσχόμενη καριέρα πολλών και διαφορετικών εθνικοτήτων που θα μας χαρίσουν μουσική υψηλού επιπέδου.

Σε καιρούς που οι εθνικιστικές τάσεις πληθαίνουν, το Φεστιβάλ στοχεύει να χτίσει γέφυρες μέσω της μουσικής και να γκρεμίσει τις διακρίσεις μεταξύ των μουσικών ειδών αλλά και των ανθρώπων. Η μουσική φέρνει κοντά καλλιτέχνες και ανθρώπους με διαφορετικές πολιτιστικές καταβολές, και η Σάμος αποτελεί κατεξοχήν ιδανικό τόπο για κάτι τέτοιο. Το ζήτημα είναι εξαιρετικά επίκαιρο για ένα παραμεθόριο νησί στα ελληνοτουρκικά σύνορα, εκεί όπου συναντιούνται Ανατολή και Δύση.

Εδώ στη Σάμο, θα υπερβούμε τα σύνορα και θα χτίσουμε μουσικές γέφυρες, συνδυάζοντας καθιερωμένες αξίες και φρέσκους ήχους. Η μουσική φέρνει κοντά όλους τους ανθρώπους, σε όποια πολιτιστική, θρησκευτική και γλωσσική κοινότητα και αν ανήκουν. Η τιμή του εισιτηρίου διατηρείται χαμηλή, 5 Ευρώ ανά συναυλία, ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε ένα όσο το δυνατόν πλατύτερο κοινό να απολαύσει αυτό το επταήμερο ταξίδι στον κόσμο της μουσικής. Ελάτε μαζί μας σε ένα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι στον κόσμο σε επτά ημέρες!

AΚΟΛΟΥΘΕΊ ΤΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΦΕΤΙΝΏΝ ΕΚΔΗΛΏΣΕΩΝ:

Τρίτη 7 Αυγούστου 2018 Duo Sitkovetsky Alexander Sitkovetsky (βιολί) και Wu Qian (πιάνο)

ΤΕΤΆΡΤΗ 8 ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ 2018 SOLO - DUO - TRIO ΈΡΓΑ ΜΠΕΤΌΒΕΝ ΚΑΙ ΠΑΠΆΝΑ Σίμος Παπάνας (βιολί), Βασίλης Βαρβαρέσος (πιάνο) και Αλέξης Καραϊσκάκης - Νάστος (βιολοντσέλο)

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018 Ρεσιτάλ Πιάνου "A portrait of a Young Artist" Maxim Lando (πιάνο)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 10 ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ 2018 Trio Arte Έργα των Beethoven, Bara και Ravel Veriko Tchumboridze (βιολί), Dorukhan Doruk (βιολοντσέλο) και Yunus Tuncali (πιάνο)

Σάββατο 11 Αυγούστου 2018 Συναυλία μουσικής δωματίου από τον Schubert στον Bernstein ΈΡΓΑ ΤΩΝ SCHUBERT, POULENC, BERNSTEIN Θεόδωρος Ιωσηφίδης (πιάνο), Φανή Αντωνέλου (σοπράνο), Veriko Tchumburidze (βιολί), Φαίδων Μηλιάδης (βιολί), Αγγέλα Γιαννάκη (βιόλα), Αλέξης Καραϊσκάκης - Νάστος (βιολοντσέλο) και Δημήτρης Τίγκας (κοντραμπάσο)

Κυριακή 12 Αυγούστου 2018 Hortus Conclusus: Μουσική από την Ιταλία, 17ος αιώνας Latinitas Nostra baroque ensemble υπό τη Διεύθυνση του Μάρκελλου Χρυσικόπουλου Latinitas Nostra, Μάρκελλος Χρυσικόπουλος (Διεύθυνση και τσέμπαλο), Ιάσων Ιωάννου (μπαρόκ τσέλο), Δημήτρης Τίγκας (βιολόνε),Φανή Αντωνέλου (σοπράνο) και Δώρα Μπάκα (mezzo-σοπράνο) Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018 Songs of the Mediterranean Σαβίνα Γιαννάτου & Primavera Trio, Κυριάκος Γκουβέντας (βιολί) και Κώστας Βόμβολος Kanoaki (ακορντεόν), Δημήτρης Τίγκας (κοντραμπάσο)

Τρίτη 14 Αυγούστου 2018 Ρεσιτάλ πιάνου με έναν από τους νικητές του διαγωνισμού Swiss Concours 2018 Géza Anda (πιάνο)

Πηγή φωτογραφίας

Schwarz Foundation