Γράφτηκε στις . Δημοσιεύτηκε στο Πολιτισμός

Εκδηλώσεις στη Σάμο από 4-9\5 2018

0
0
0
s2smodern

Εκδηλώσεις ποικίλλου ενδιαφέροντος στη Σάμο και το Καρλόβασι το διάστημα 4-9 Μαίου 2018.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ηραία -Πυθαγόρεια 2018 θα πραγματοποιηθούν ομιλίες στο νέο δημαρχιακό μέγαρο Πυθαγορείου.

Φωτογράφοι σε δράση στο πρώτο Photo Chase της Σάμου.

 

25 ετήσια παιδική παράσταση από το Λύκειο ΕλληνίδωνΣάμου.

Οι παιδικές χορευτικές  ομάδες μαζί με το τμήμα του θεατρικού παιχνιδιού και με προσκεκλημένο το σύλλογο "Μέλισσα"  σας περιμένουν στο αμφιθέατρο της Περιφέρειας το Σάββατο 5 Μάιου 2018 στις 7μμ.

 

Τουρνουά Μπάσκετ στις 5-6 Μαίου στην πόλη της Σάμου.

Ο Δήμος Σάμου και η ΤΕ ΕΟΚ Σάμου σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης διοργανώνουν τουρνουά μπάσκετ Milko «3×3», στις 5 και 6 Μαΐου στη Πλατεία Πυθαγόρα της Πόλης Σάμου. Τις δυο μέρες αυτές η πλατεία της πόλης θα μετατραπεί σε γήπεδο μπάσκετ, όπου θα φιλοξενήσει παιδιά και εφήβους από ηλικίες 8 – 18 ετών που θα παίξουν σε ομάδες τριών ατόμων. Τα παιδιά που θα λάβουν μέρος θα επιβραβευθούν τόσο για την συμμετοχή όσο και για τις νίκες τους. Σκοπός αυτού του παιχνιδιού είναι να ενθαρρύνει τους νέους να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και να πραγματώσουν τα όνειρα τους.

Πρόγραμμα Εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού.

Η 9η Μαΐου, ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ορίστηκε ως ημέρα πανελλαδικού εορτασμού των εθνικών αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης 1941 – 1944 κατά του ναζισμού και του φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης από το έθνος τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του αγώνα του Ελληνικού Λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής. Κατά το φετινό εορτασμό, σύμφωνα με το παραπάνω σχετικό, ορίζονται οι εξής εκδηλώσεις:

ΤETAΡΤΗ, 9 ΜΑΙΟΥ 2018 Ώρα 10:30: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου της πόλεως Σάμου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου & Ικαρίας κ.κ. Ευσεβίου (πέρας προσελεύσεως επισήμων: 10:25)

Ώρα 11:30: Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των πεσόντων της πόλεως, στην Πλατεία Πυθαγόρα και κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ. Αντιπεριφερειάρχη Σάμου, Βουλευτή Σάμου, Διοικητή 79 ΑΔΤΕ, Δήμαρχο Σάμου, Αστυνομικό Διευθυντή Σάμου, Λιμενάρχη Σάμου, Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, Πρόεδρο Συνδέσμου Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Πρόεδρο Εφέδρων Αξιωματικών και Ανθυπασπιστών, Πρόεδρο Τραυματιών Πολεμιστών Οπλιτών.

Εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης θα καταθέσουν στεφάνια οι εκπρόσωποι όλων των Παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων που εδρεύουν στο Νομό (1. Π.Ε.Α.Ε.Α., 2. Π.Ο.Α.Ε.Α., 3. Π.Σ.Ε.Α.Ε.Α.). Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων νεκρών. Εθνικός Ύμνος.