Το κλείσιμο των τριήμερων εκδηλώσεων «Ο τουρισμός συναντά την τοπική παραγωγή” δόθηκε την Κυριακή 12/8 με το παραδοσιακό προϊόν της Σάμου, την γλυκοκολοκύθα .
Διαγωνισμός κολοκύθας αλλά και τρόπος παρασκευής των παραδοσιακών μπουρεκιών με κολοκύθα, κυριάρχησαν την τελευταία βραδιά. Σε περίοπτη θέση η 67 κιλών κολοκύθα, που παρήγαγε ο κ.Γιώργος Ελευθερόγλου, πρόεδρος της Δ.Κ.Μυτιληνιών , ο οποίος καμάρωνε για την παραγωγή της.
Την εποπτεία για την παραγωγή και το κέρασμα των μπουρεκιών είχε αναλάβει η κα.Μαίρη Τζογαννάκη με τρεις βοηθούς προερχόμενους από τάξεις του Δ.Ι.Ε.Κ Σάμου.
Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε με τις γλυκές δημιουργίες της, με τοπικά προϊόντα, η ζαχαροπλάστης Ευαγγελία Σερασκέρη.
Η διοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας, του Επιμελητηρίου Σάμου και του Chefs Club με τη σύμπραξη παραγωγών, φορέων, συλλόγων και εθελοντών, απέδειξε πως η ένωση φέρνει και το καλύτερο αποτέλεσμα.
Κείμενο-φωτογραφίες, Ελένη Χατζηγεωργίου
ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:
1. ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ & ΑΣΗΜΑΝΤΑ ΕΠ 01 16 ΦΕΒΡ 2024
2. ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ & ΑΣΗΜΑΝΤΑ ΕΠ 02 23 ΦΕΒΡ 2024
3. ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ & ΑΣΗΜΑΝΤΑ ΕΠ 03 ΜΑΡΤΙΟΣ 1 2024
Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube