officeart horizontal  

 

Οικονομία

Η ροζέ όψη της… σελήνης!

31 Μάι, 2020 - 08:05
Η ροζέ όψη της… σελήνης!

«Σελάνα», η δωρική «σελήνη». Από αυτήν πήρε το όνομά του ένα κρασί ιδιαίτερο, το ημίξηρο ροζέ Selana του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού της Σάμου. Σερβίρεται στους 10-12o C και γοητεύει τον ουρανίσκο!

Θα μπορούσε κανείς να πει πως είναι συνώνυμο της ανοιξιάτικης ή και της καλοκαιρινής μας διάθεσης, ωστόσο για τους φανατικούς της γεύσης του, το Selana είναι ένα κρασί γεννημένο να συνοδεύει τις όμορφες στιγμές μας καθόλη τη διάρκεια του έτους. 

Οι παιχνιδιάρικες κι έντονα ροζέ αποχρώσεις του αποκαλύπτουν πως κρύβει μέσα του ποικίλα αρώματα της καλοκαιρινής σαμιακής φύσης σε ένα συνδυασμό που θυμίζει κεράσι, φράουλα, μπαχαρικά αλλά και καραμέλα μαζί. Κι ενώ ένα δροσερό ποτήρι στη βεράντα ή σε παραλιακό bar αποτελεί μια υπέροχη σκέψη, καλό είναι να έχουμε στο μυαλό μας ότι το ημίξηρο ροζέ Selana μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα:

Selana και Ορεκτικά

Συνδυάζεται μοναδικά με ελαφρά πιάτα από πολύχρωμα λαχανικά, φρέσκες ντομάτες, αβοκάντο και μαλακά λευκά τυριά. Μια νόστιμη και εντυπωσιακή ιδέα για σαλάτα που θα λατρέψει το Selana περιλαμβάνει φύλλα από σπανάκι, ρόκα, μανούρι και σως φράουλας. Εξαιρετική σχέση διατηρεί με το προσούτο, με το οποίο μπορούμε να τυλίξουμε σπαράγγια ή σε απολαυστικές μπρουσκέτες με ρικότα και φύλλα ρόκας. Τα διάφορα πατέ ή μια τερίνα σολομού με τυρί κρέμα και αγγουράκι δημιουργούν ένα κομψό πάντρεμα γεύσεων. Τέλος, quiche με τυριά, μυρωδικά και ντομάτα ή με πίτσα.

Selana και Ζυμαρικά

Κανείς μας δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα πιάτο ζυμαρικών, έτσι και το ημίξηρο ροζέ Selana. Mια δροσερή μακαρονοσαλάτα, μια μακαρονάδα με φρέσκια τομάτα και μυρωδικά (χωρίς κιμά) αλλά και τα γεμιστά της γιαγιάς με ρύζι και βασιλικό, κάνουν «καλή παρέα» με ένα ποτήρι Selana εξασφαλίζοντας μοναδική ισορροπία μεταξύ γλύκας και οξύτητας. 

SELANA 3 Copy

Ψάρι

Ψάρια ψητά ή στο φούρνο με βότανα και μυρωδικά, μικρά τηγανιτά ψαράκια, πιάτα με σολομό και τόνο, οστρακοειδή ή θαλασσινά συνδυάζονται απολαυστικά με το ημίξηρο ροζέ του ΕΟΣ Σάμου. Οι γαρίδες σαγανάκι βρίσκονται στη κορυφή των προτιμήσεων και ο συνδυασμός τους με το Selana, προκαλεί ενθουσιασμό στην παρέα.

Κρέας

Τις ημέρες που το θερμόμετρο ανεβαίνει ψηλότερα, η επιλογή ενός ροζέ ημίξηρου όπως το Selana αποτελεί μια περισσότερο επιτυχημένη επιλογή για συνοδεία κρεατικών, από ότι ένα κλασσικό κόκκινο. Barbeque, κοτόπουλο στη σχάρα, πιάτα με πάπια, ακόμα και ένα λαχταριστό burger γαλοπούλας.

Ξένη κουζίνα

Υπάρχουν πολλά είδη ξένης κουζίνας που έχουν καλές σχέσεις με ένα ποτήρι ημίξηρο ροζέ κρασί, όπως είναι η ασιατική, ινδική ή ταϊλανδέζικη κουζίνα. Δοκιμάστε το Selana με νούντλς και κοτόπουλο ή γαρίδες. Ακόμη, μπορούμε να το συνδυάσουμε με πιάτα που έχουν μεξικάνικες νότες, όπως κοτόπουλο enchiladas, tacos με κοτόπουλο ή μια quesadillas με μανιτάρια, κόκκινη πιπεριά, κρεμμύδι και τυρί gouda.

Γλυκά

Τάρτες με φρούτα, λευκές τούρτες και muffins θα λατρέψουν τη φρουτώδη επίγευση του ημίξηρου ροζέ Selana.

Καλή απόλαυση!

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software