elenfrdeitrues

Δύο σημαντικές επανεκδόσεις από τον Μάνο Κοντολέων και τις Εκδόσεις Πατάκη

0
0
0
s2smodern

Ο Μάνος Κοντολέων είναι ο πλέον χαρακτηριστικός σύγχρονος Έλληνας συγγραφέας που με σταθερή συνέπεια, αλλά και τόλμη, γράφει βιβλία για παιδιά και για ενήλικες.

Η επανακυκλοφορία μέσα στο 2020 δύο από τα πλέον χαρακτηριστικά έργα του των δύο αυτών κατηγοριών από τις Εκδόσεις Πατάκη επισημαίνει μια ουσιαστική παράμετρο της λογοτεχνικής δημιουργίας που εκφράζει την αντιστοίχιση κάθε έργου με την εποχή συγγραφής του.

Τα λογοτεχνικά έργα έχουν ημερομηνία γέννησης και γι' αυτό και ανήκουν σε εποχές ιδεολογικών αναζητήσεων.

Συνέχεια ανάγνωσης

OMG Stories - 45 πραγματικές ιστορίες που προκαλούν φρενίτιδα

0
0
0
s2smodern

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι θα σου συνέβαινε αν έπεφτες χωρίς αλεξίπτωτο από ένα αεροπλάνο που πετάει στα 10.000 μέτρα πάνω από τη γη; Θα τολμούσες να γλείψεις τις ρώγες του πρωθυπουργού της χώρας; Ή θα προτιμούσες να πεθάνεις δουλεύοντας για την Google, ώστε να εξασφαλίσεις το μέλλον των δικών σου ανθρώπων;

Συνέχεια ανάγνωσης

Το samostimes.gr και η Έλενα Χουσνή προτείνουν βιβλία για τις διακοπές των Χριστουγέννων

0
0
0
s2smodern

Το samostimes.gr και η Έλενα Χουσνή προτείνουν βιβλία για τις διακοπές των Χριστουγέννων!

Συνέχεια ανάγνωσης

Ο Σίμος Ανδρονίδης γράφει για τον ''Επιτάφιο'' του Ρίτσου

0
0
0
s2smodern

Ο ‘Επιτάφιος’ του Γιάννη Ρίτσου

‘’Μέρα Μαγιού μου μίσεψες’’..

Ο Γιάννης Ρίτσος είναι ένας ποιητής για τον οποίο έχουν γραφεί και ειπωθεί πολλά για το ποιητικό του έργο, την ποιητική του πράξη που είναι μία λειτουργία καθημερινή, μία πραγματολογική παρουσία, μία ιστορία εν τω γίγνεσθαι, μία 'δομή' που θαρρείς πως κινείται από τα ΄καύσιμα' υλικά ενός θανάτου διαπεραστικού & μίας ελπίδας-φυγής 'φορτισμένης'.. Και εντός της ποιητικής του σφαίρας, αναδύεται ο 'Επιτάφιος', ένα ποιητικό έργο που 'συλλαμβάνει' το κοινωνικό για να το αποδώσει την ίδια στιγμή ως παγκόσμιο, οικουμενικό..

Συνέχεια ανάγνωσης

Βιβλίο: ΚΛΙΜΑΚΑ F Δεν είναι τι ξέρεις αλλά τι κάνεις για αυτά που ξέρεις

0
0
0
s2smodern

Τι είναι η Κλίμακα  F; Τώρα θα μου πεις αν ήξερα γιατί να διαβάσω αυτό το κείμενο. Σωστό αλλά το θέμα γύρω από την Κλίμακα F δεν είναι τι ξέρεις αλλά τι κάνεις για αυτά που ξέρεις.

Συνέχεια ανάγνωσης

Η βιογραφία του Έντουαρντ Σνόουντεν με τίτλο Permanent Record

0
0
0
s2smodern

Το 2013, ο Έντουαρντ Σνόουντεν, πρώην πράκτορας της CIA και εργολάβος της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, έκανε ολόκληρο τον κόσμο να παγώσει όταν αποχώρησε από την Κοινότητα Υπηρεσιών Πληροφοριών των ΗΠΑ και αποκάλυψε ότι η αμερικανική κυβέρνηση ακολουθούσε μυστικές διαδικασίες για να συγκεντρώνει ακόμη και το παραμικρό τηλεφώνημα, sms και e-mail. Το αποτέλεσμα θα ήταν ένα άνευ προηγουμένου σύστημα μαζικής επιτήρησης που θα μπορούσε να εισχωρήσει στην ιδιωτική ζωή οποιουδήποτε στη Γη. Στο βιβλίο Permanent Record αφηγείται για πρώτη φορά πώς βοήθησε να φτιαχτεί ένα σύστημα μαζικής επιτήρησης και πώς βίωσε μια κρίση συνείδησης που τον έκανε να αποκαλύψει τα πάντα. 

Συνέχεια ανάγνωσης

"Νοσταλγικοί Ρυθμοί" - Παρουσίαση ποιητικής συλλογής Άγγελου Ρήγα

0
0
0
s2smodern

Την Παρασκευή, 2 Αυγούστου, στις 7:30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Οίνου στο Μαλαγάρι θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής "Νοσταλγικοί Ρυθμοί" του γιατρού-μικροβιολόγου και συγγραφέα Άγγελου Δημ. Ρήγα. Τη συλλογή θα παρουσιάσουν οι Μιχάλης Βελώνης, φιλόλογος, Χρήστος Καζάζης, γιατρός, ενώ τον συντονισμό της παρουσίασης θα έχει η δημοσιογράφος Μαργαρίτα Ικαρίου.

http://samiakonvima.blogspot.com

Δολοφονία στο νεκροταφείο, ένα νέο αστυνομικό μυθιστόρημα

0
0
0
s2smodern

Ο δικαστής Άγγελος Λαϊνόπουλος δολοφονείται με τρεις σφαίρες στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Την έρευνα για την εξιχνίαση του στυγερού εγκλήματος αναλαμβάνει ο αστυνόμος του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ελληνικής Αστυνομίας Γιώργος Σερίφης.

Συνέχεια ανάγνωσης

Δώδεκα βιβλία για όλο το χρόνο...

0
0
0
s2smodern

Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες σας προτείνω μερικά βιβλία: φέτος που οι αργίες είναι και περισσότερες υπάρχει και παραπάνω χρόνος για διάβασμα. Προτιμώ να σας προτείνω ένα για κάθε μήνα της χρονιάς που έρχεται: μπορείτε φυσικά ν αλλάξετε τη σειρά. Είναι είτε βιβλία που έχω διαβάσεις (τα πιο πολλά…) είτε μερικά που έχουν πέσει στα χέρια μου και έχω προγραμματίσει να τα διαβάσω – κάποια είναι αστυνομικά μυθιστορήματα, κάποια έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο, όλα κρίνω ότι έχουν ενδιαφέρον. Πάντα βέβαια, αν μέσα στη χρονιά μου προκύψει κάτι άξιο αναφοράς, θα φροντίσω να σας το κάνω γνωστό. Μην μου ανησυχείτε.     

Συνέχεια ανάγνωσης

e-genius.gr ...intelligent web software