officeart horizontal  

 

Βιβλίο

Όσα ήθελα να πω

12 Ιουλ, 2022 - 02:07
Όσα ήθελα να πω

"Μην το πεις πουθενά, σε παρακαλώ! Αυτό που σου είπα. Για το παιχνίδι. Ο µπαµπάς θυµώνει και η µαµά δεν µιλάει και κρύβεται όταν θυµώνει ο µπαµπάς. Μου υπόσχεσαι ότι δεν θα το πεις;"

Η ενδοοικογενειακή βία. Η σεξουαλική παρενόχληση. Η κακοποιητική συμπεριφορά, σεξουαλικής φύσεως και όχι μόνο, εντός της ίδιας της οικογένειας. Η βαναυσότητα της μοναξιάς της τρίτης ηλικίας. Η εργασιακή βία. Η δίνη του πένθους. Η παιδική κακοποίηση. Φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα, των οποίων η ορατότητα παρέμενε περιορισμένη, μέχρι και πριν από λίγα χρόνια.

Με τις κοινωνικές εξελίξεις των τελευταίων ετών, και ιδίως τα κινήματα με στόχο την ενδυνάμωση της γυναικείας φωνής, ολοένα και περισσότερες περιπτώσεις κακοποιητικών συμπεριφορών άρχισαν να ξεσκεπάζονται, με τις διάφορες μορφές βίας κατά των γυναικών – αλλά και των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων εν γένει – να τίθενται στο προσκήνιο. Έφτασε, επιτέλους, η στιγμή να μιλήσουμε ανοιχτά για τα κοινωνικά προβλήματα. Και η συλλογή ιστοριών "Όσα ήθελα να πω" έχει ακριβώς αυτόν τον στόχο.

Η έμπειρη κοινωνική λειτουργός Ευστρατία Γουντουδάκη παρουσιάζει μια συγκλονιστική καταγραφή ιστοριών βίας προς γυναίκες, έμφυλης και μη, βασισμένων σε περιπτώσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει στο πλαίσιο της εργασίας της. Το αποτέλεσμα είναι μια συλλογή ικανή να συγκλονίσει κάθε αναγνώστη, θέτοντας ενώπιον του ζητήματα τα οποία αφορούν, και απειλούν, όλους μας, ακόμα και εάν η κοινωνία μας επιθυμεί να τα κρύψει κάτω από το χαλί.

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software