officeart horizontal  

 

Βιβλίο

Πράσινος Παράδεισος, Κόκκινος Χρυσός

20 Οκτ, 2022 - 10:10
Πράσινος Παράδεισος, Κόκκινος Χρυσός

Αμαζονία. Ο "πνεύμονας του πλανήτη", μια απέραντη έκταση παρθένας φύσης, μέχρι πριν από κάποιες δεκαετίες, σπίτι για αναρίθμητες φυλές ιθαγενών, η καθεμιά με τα δικά της ήθη, έθιμα και παραδόσεις. Σε τέσσερις αποστολές του, μεταξύ 2015 και 2018, σε πέντε φυλές της Αμαζονίας, ο βραβευμένος από το National Geographic φωτογράφος Βασίλης Κωνσταντινέας έζησε εμπειρίες και κατέγραψε στιγμές πέρα από κάθε φαντασία για έναν κάτοικο του "Δυτικού Κόσμου".
Στο νέο του ταξιδιωτικό μυθιστόρημα "Πράσινος Παράδεισος, Κόκκινος Χρυσός" (εκδ. iWrite) γινόμαστε κι εμείς κοινωνοί των εμπειριών του, ανακαλύπτουμε τελετές, τρόπους ζωής και αξίες από καιρό ξεχασμένες στις κοινωνίες μας. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται ο σεβασµός και η αρµονική συµβίωση µε τη µητέρα φύση, η ισορροπία στις ανθρώπινες σχέσεις, η φιλοξενία και η ανιδιοτελής φιλία. Παράλληλα, συνειδητοποιούμε, στην πλήρη έκτασή τους, τους θανάσιμους κινδύνους που απειλούν το μεγαλύτερο οικοσύστημα του πλανήτη μας, το οποίο καταστρέφεται µέρα µε τη µέρα, µε ανυπολόγιστες συνέπειες για το µέλλον της ανθρωπότητας.
Το έργο συνοδεύεται από 36 φωτογραφίες εξαιρετικής ποιότητας και αισθητικής αξίας, οι οποίες οπτικοποιούν τμήμα των εμπειριών του συγγραφέα με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο.

Ο συγγραφέας

Ο Βασίλης Κωνσταντινέας γεννήθηκε το 1963 στον Πειραιά. Η αγάπη για τα ταξίδια και την περιπέτεια τον έκανε να τα συνδυάσει µε τη φωτογραφία, µε την οποία άρχισε να ασχολείται σοβαρά από το 1992, µε ειδικότητα στην ταξιδιωτική φωτογραφία και το ντοκουµενταρίστικο ρεπορτάζ. Μέχρι σήµερα έχει ταξιδέψει σε τριάντα δύο χώρες, σε τέσσερις ηπείρους. Μέλος του πρακτορείου On Location και µετέπειτα του IML Image Group από το 1997 µέχρι το 2014, µε δηµοσιεύσεις σε περιοδικά και βιβλία σε Ευρώπη και Αµερική. Συνεργασίες µεταξύ άλλων µε το National Geographic Hellas, το Κέντρο Έρευνας Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδηµίας Αθηνών και την ανθρωπολόγο Νάντια Σερεµετάκη. Από το 2015 φωτογραφίζει κυρίως προσωπικά µακροχρόνια project. Στα πιο σηµαντικά φωτογραφικά βραβεία του συµπεριλαµβάνονται το 1ο βραβείο στον διακεκριµένο διαγωνισµό Fuji Film Euro Press Photo 2002 στην κατηγορία "Πορτραίτα", το 2005 στην κατηγορία "Άγρια Φύση" και το 1ο βραβείο στον διαγωνισµό του National Geographic Hellas τo 2006 στην κατηγορία "Φύση".

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software