elenfrdeitrues

Βιβλίο: ΚΛΙΜΑΚΑ F Δεν είναι τι ξέρεις αλλά τι κάνεις για αυτά που ξέρεις

0
0
0
s2smodern

Τι είναι η Κλίμακα  F; Τώρα θα μου πεις αν ήξερα γιατί να διαβάσω αυτό το κείμενο. Σωστό αλλά το θέμα γύρω από την Κλίμακα F δεν είναι τι ξέρεις αλλά τι κάνεις για αυτά που ξέρεις.

Συνέχεια ανάγνωσης

Η βιογραφία του Έντουαρντ Σνόουντεν με τίτλο Permanent Record

0
0
0
s2smodern

Το 2013, ο Έντουαρντ Σνόουντεν, πρώην πράκτορας της CIA και εργολάβος της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, έκανε ολόκληρο τον κόσμο να παγώσει όταν αποχώρησε από την Κοινότητα Υπηρεσιών Πληροφοριών των ΗΠΑ και αποκάλυψε ότι η αμερικανική κυβέρνηση ακολουθούσε μυστικές διαδικασίες για να συγκεντρώνει ακόμη και το παραμικρό τηλεφώνημα, sms και e-mail. Το αποτέλεσμα θα ήταν ένα άνευ προηγουμένου σύστημα μαζικής επιτήρησης που θα μπορούσε να εισχωρήσει στην ιδιωτική ζωή οποιουδήποτε στη Γη. Στο βιβλίο Permanent Record αφηγείται για πρώτη φορά πώς βοήθησε να φτιαχτεί ένα σύστημα μαζικής επιτήρησης και πώς βίωσε μια κρίση συνείδησης που τον έκανε να αποκαλύψει τα πάντα. 

Συνέχεια ανάγνωσης

"Νοσταλγικοί Ρυθμοί" - Παρουσίαση ποιητικής συλλογής Άγγελου Ρήγα

0
0
0
s2smodern

Την Παρασκευή, 2 Αυγούστου, στις 7:30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Οίνου στο Μαλαγάρι θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής "Νοσταλγικοί Ρυθμοί" του γιατρού-μικροβιολόγου και συγγραφέα Άγγελου Δημ. Ρήγα. Τη συλλογή θα παρουσιάσουν οι Μιχάλης Βελώνης, φιλόλογος, Χρήστος Καζάζης, γιατρός, ενώ τον συντονισμό της παρουσίασης θα έχει η δημοσιογράφος Μαργαρίτα Ικαρίου.

http://samiakonvima.blogspot.com

Δολοφονία στο νεκροταφείο, ένα νέο αστυνομικό μυθιστόρημα

0
0
0
s2smodern

Ο δικαστής Άγγελος Λαϊνόπουλος δολοφονείται με τρεις σφαίρες στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Την έρευνα για την εξιχνίαση του στυγερού εγκλήματος αναλαμβάνει ο αστυνόμος του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ελληνικής Αστυνομίας Γιώργος Σερίφης.

Συνέχεια ανάγνωσης

Δώδεκα βιβλία για όλο το χρόνο...

0
0
0
s2smodern

Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες σας προτείνω μερικά βιβλία: φέτος που οι αργίες είναι και περισσότερες υπάρχει και παραπάνω χρόνος για διάβασμα. Προτιμώ να σας προτείνω ένα για κάθε μήνα της χρονιάς που έρχεται: μπορείτε φυσικά ν αλλάξετε τη σειρά. Είναι είτε βιβλία που έχω διαβάσεις (τα πιο πολλά…) είτε μερικά που έχουν πέσει στα χέρια μου και έχω προγραμματίσει να τα διαβάσω – κάποια είναι αστυνομικά μυθιστορήματα, κάποια έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο, όλα κρίνω ότι έχουν ενδιαφέρον. Πάντα βέβαια, αν μέσα στη χρονιά μου προκύψει κάτι άξιο αναφοράς, θα φροντίσω να σας το κάνω γνωστό. Μην μου ανησυχείτε.     

Συνέχεια ανάγνωσης

Βιβλίο: ...Η κόκκινη Μαρία

0
0
0
s2smodern

 

Διαβάζοντας το βιβλίο του Κυριάκου Αθανασιάδη, «Η Κόκκινη Μαρία», είναι σαν να ταξιδεύεις σε αχαρτογράφητες και συνάμα τόσο γνώριμες πληγές του βάναυσου τοπίου της ζωής μας. Κόντρα στην πιο αποτρόπαιη ιεροσυλία.. τις πληγές των παιδιών, την αθωότητα που λαμπυρίζει και την εκδικούμαστε θαρρείς, λερώνοντάς την με δάκρυα. … και είδε και άκουσε και μύρισε και γεύτηκε μια μεγάλη μπουκιά από ολόφρεσκο, ατσαλάκωτο, αχρησιμοποίητο μέλλον.

Συνέχεια ανάγνωσης

ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ το νέο βιβλίο της Έλενας Χουσνή

0
0
0
s2smodern

Η λέπρα εγκατέλειψε τα λημέρια τους, ερείπωσε η φυλακή τους, γκρέμισαν οι τοίχοι, έπεσε η στέγη, ερήμωσε ο τόπος, δεν είναι πια το ρέμα το σύνορο του κόσμου, και πάλι όμως η ιερή απόσταση δεν περπατήθηκε. Αυτήν την αρρώστια δεν τη νίκησαν ποτέ. Δεν έχει φάρμακο. Εκεί έξω έγιναν πολυτραυματίες, μέτρησαν πληγές που δεν τις γνώριζαν και δεν ήξεραν να τις γιατρέψουν. Βαθιές, κοφτερές, με μπόλικο φαρμάκι. Καινούριο φαρμάκι, ανίκητο. Καθάρισε το σώμα τους, μα οι άλλοι ήθελαν μια κάθαρση διαφορετική, τελειωτική, να έχει σύνορα συγκεκριμένα, αδιάβατα. Δεν βρέθηκε διαβατήριο για αυτά τα σύνορα. Ακόμη αδιάβατα είναι. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Συνέχεια ανάγνωσης

Μουντιάλ ποδοσφαίρου και βιβλίο

0
0
0
s2smodern

Σε λιγότερο από ένα μήνα ξεκινά στα γήπεδα της Ρωσίας το 21ο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA που θα διεξαχθεί από τις 8 Ιουνίου μέχρι τις 15 Ιουλίου2018. Για τον ''Βασιλειά των σπόρ'', όπως αποκαλούν πολύ το ποδοσφαίρο, έχουν κυκλοφορήσει κατά καιρούς και εξαιρετικά βιβλία που μπορεί να μην καταγράφουν τα κατορθώματα των γηπεδικών ηρώων αλλά δίνουν την πλήρη κοινωνική διάσταση και επιρροή του. Βιβλία όπως: 

Συνέχεια ανάγνωσης

Βιβλίο: Ο ΤΡΕΛΟΚΑΜΠΕΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΙΘΕΡΕΣ

0
0
0
s2smodern

Ο Δημήτριος Καμπέρος (1880 - 1942) ήταν Έλληνας στρατιωτικός, από τους πρωτοπόρους της Πολεμικής Αεροπορίας στην Ελλάδα. Ένα βιβλίο για μικρούς και μεγάλους.

Συνέχεια ανάγνωσης

e-genius.gr ...intelligent web software