Υγεία

Eκδήλωση με θέμα «Καρκίνος του Μαστού».

20 Οκτ, 2018 - 09:10
Eκδήλωση με θέμα «Καρκίνος του Μαστού».

Με μεγάλη προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του αμφιθέατρου της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου , ενημερωτική εκδήλωση(19\10) με θέμα: «Καρκίνος του Μαστού».

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Β.Αιγαίου και του Συλλόγου Κοκκαρίου «Η πηγή της Μάννας» και ομιλήτριες την Ειδική Χειρουργό Μαστού, κα.Νατάσα Παζαΐτη και την ειδική μαστολόγο κα.Παρασκευή Λιάκου , πρόσφεραν στις γυναίκες της Σάμου πολύτιμες γνώσεις για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού. Ο Οκτώβριος άλλωστε έχει καθιερωθεί ως μήνας Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού.

«Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι, παρά τις απαιτήσεις της σημερινής κοινωνίας, η γυναίκα πρέπει να αφιερώνει τον απαραίτητο χρόνο για τον προληπτικό έλεγχο, καθώς η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού σώζει πραγματικά ζωές» είπε η κα. Παζαΐτη.

Και οι δύο ομιλήτριες με απλό και κατανοητό τρόπο για το κοινό, εξήγησαν πόσο σημαντικό είναι να αφιερώνουν οι γυναίκες χρόνο για προληπτικό έλεγχο καθώς η έγκαιρη διάγνωση προσφέρει και μεγαλύτερες πιθανότητες επιβίωσης.

Ο καρκίνος του μαστού είναι μια νόσος που θεραπεύεται σε σημαντικό βαθμό. Αρκεί να διαγνωστεί εγκαίρως. Ο προσυμπτωματικός έλεγχος για καρκίνο του μαστού μπορεί να μειώσει την πιθανότητα θανάτου από τη νόσο κατά 25%. Ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο συχνός καρκίνος στις γυναίκες. Στην Ελλάδα κάθε χρόνο έχουμε περίπου 1.500 νέες περιπτώσεις καρκίνου του μαστού. Οι παράγοντες που σχετίζονται με την εμφάνιση του καρκίνου του μαστού δεν έχουν πλήρως διευκρινιστεί.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο καρκίνος του μαστού μπορεί να εμφανιστεί και σε άνδρες, ενώ αίσθηση προκάλεσαν φωτογραφίες γυναικών μετά από μαστεκτομή.

Με το τέλος της παρουσίασης τέθηκαν ερωτήσεις στις δύο ομιλήτριες από το κοινό, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με χαιρετισμό της Περιφερειάρχη Β.Αιγαίου κα. Χριστιάνας Καλογήρου. Την εκδήλωση προλόγισαν ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου Νίκος Κατρακάζος και η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής Καλλιόπη Γόμου Πρωτογεράκη, ενώ το παρών έδωσαν η πρόεδρος του ΔΟΠΠΟΝΑΣ κα. Α.Ανδρεάδου, εκπρόσωπος της 79 ΑΔΤΕ, πολιτικές αρχές , εκπρόσωποι συλλόγων.

Επιμέλεια κειμένου Ελένη Χατζηγεωργίου-Φωτογραφίες Ν.Χουσάς

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι