officeart horizontal  

 

Υγεία

Ενημέρωση σχετικά με την παροχή γυαλιών οράσεως προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

29 Μαρ, 2019 - 09:03
Ενημέρωση σχετικά με την παροχή γυαλιών οράσεως προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Συνέχεια της διαμάχης του ΕΟΠΥΥ με την Πανελλήνια Ένωση Οπτικών και Οπτομετρών (ΠΕΟΟ) για τη χορήγηση των οπτικών ειδών χωρίς προπληρωμή. Συγκεκριμένα:

Ο ΕΟΠΥΥ με ανακοίνωσή του επιφυλάσσεται για την άσκηση κάθε νόμιμου μέσου για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ασφαλισμένων του, λόγω της άρνησης της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών και Οπτομετρών να αποδεχτούν μία νομοθετημένη διαδικασία για τη χορήγηση των οπτικών ειδών χωρίς προπληρωμή Από την πλευρά της η Πανελλήνια Ένωση Οπτικών και Οπτομετρών (ΠΕΟΟ) εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18/3/2019 Σε ερώτηση των κ.κ. βουλευτών (Β. Οικονόμου, Ι. Φωτήλα και Ν. Νικολόπουλου) σχετικά με την παροχή γυαλιών οράσεως προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας επέρριψε στην απάντησή του και πάλι, κατά την συνήθη πλέον τακτική, την ευθύνη στους οπτικούς – οπτομέτρες εμφανίζοντάς τους αναληθώς και συκοφαντικώς ως δήθεν υπαίτιους της μη πληρωμής των ασφαλισμένων.

Η απάντηση, δυστυχώς, απολύτως αναμενόμενη, επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά την παντελώς ανεύθυνη στάση των αρμοδίων, εναρμονισμένη με την τακτική της αυθαιρεσίας, του αυταρχισμού, της αποποίησης των ευθυνών, της πεισματικής εμμονής σε θέσεις απαράδεκτες από τους επαγγελματίες του κλάδου, της σύγχυσης, του μεθοδευμένου διχασμού της κοινωνίας και της κατασυκοφάντησης των οπτικών – οπτομετρών της χώρας.

Για μια ακόμη φορά είμαστε υποχρεωμένοι να επαναλάβουμε την αλήθεια: Οι ασφαλισμένοι δεν αποζημιώνονται όπως δικαιούνται από το νόμο, επειδή ο ΕΟΠΥΥ δεν εκκαθαρίζει τα προσκομισθέντα νομίμως δικαιολογητικά, τα οποία μάλιστα για κάποιο διάστημα παρανόμως και καταχρηστικώς αρνείτο να παραλάβει! Ο καθένας αντιλαμβάνεται, ότι αν δεν πληρώνεις την υποχρέωσή σου, τότε έχεις … πλεόνασμα. Ο Οργανισμός καταστρατηγώντας κάθε έννοια χρηστής διοίκησης δεν μερίμνησε να εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις αποζημίωσης των ασφαλισμένων του αλλά και αυτής της ίδιας της απόδοσης της παροχής. Τα οπτικά καταστήματα και οι οπτικοί-οπτομέτρες δεν έχουν συμβατική σχέση με τους ασφαλισμένους και δεν είναι υπόχρεοι έναντι αυτών.

Τα οπτικά καταστήματα και οι οπτικοί-οπτομέτρες δεν τελούν σε εργασιακή σχέση εξάρτησης ή άλλη με τον Οργανισμό. Σε καμία περίπτωση δεν αποδεχόμαστε βλαπτικούς και καταστροφικούς όρους αποδεχόμενοι έωλες οικονομικές «εκτιμήσεις». Η επαγγελματική μας ελευθερία και η προσπάθεια για αξιοπρεπή διαβίωση αποτελούν αναφαίρετα δικαιώματά μας. Τα οπτικά καταστήματα και οι οπτικοί-οπτομέτρες δεν αποδεχόμαστε τον τρόπο αποζημίωσης των οπτικών ειδών μέσω «βεβαιώσεων πληρωμής» αν δεν αποζημιώνεται απευθείας ο ασφαλισμένος, όπως ορίζει ο νόμος! Αποδεικνύεται μάλιστα εκ της ίδιας της απαντήσεως ότι με τον τρόπο αυτό οι … απλήρωτοι σήμερα θα ήταν οι οπτικοί!

Τα οπτικά καταστήματα και οι οπτικοί-οπτομέτρες αναλαμβάνουμε την γραφειοκρατική διεκπεραίωση ώστε να μην επιβαρύνεται ο ασφαλισμένος πολίτης! Η πολιτεία οφείλει να τηρήσει το νόμο, ο οποίος είναι σαφής : «.. Τα γυαλιά και οι φακοί αποζημιώνονται είτε σε συμβεβλημένους παρόχους οπτικών ειδών, είτε στους δικαιούχους όταν αυτό κριθεί αναγκαίο από τον Οργανισμό ..». Οι οπτικοί-οπτομέτρες δεν θα αποτελέσουν την «Ιφιγένεια» για να ασκηθεί δήθεν κοινωνική πολιτική. Το ΔΣ της ΠΕΟΟ

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software