officeart horizontal  

 

Υγεία

«Φάτε τηγανητές πατάτες, πιείτε κρασί και κάντε σεξ»

12 Φεβ, 2021 - 09:02
«Φάτε τηγανητές πατάτες, πιείτε κρασί και κάντε σεξ»

Την εποχή των επαναλαμβανόμενων σκληρών lockdown, όταν σχεδόν όλα απαγορεύονται και ελάχιστα επιτρέπονται, το μήνυμα που προσπαθεί να στείλει ένας από τους πιο γνωστούς και καταξιωμένους γιατρούς της Γαλλίας δεν θα μπορούσε να βρει πιο εύφορο έδαφος για να ριζώσει. Παρά το ότι δεν αφορά την πανδημία και δεν αμφισβητεί την αναγκαιότητα των περιοριστικών μέτρων, η αλήθεια είναι ότι πετυχαίνει διάνα και αγγίζει μια ευαίσθητη χορδή των σύγχρονων δυτικών κοινωνιών.

Το μήνυμα του 63χρονου ογκολόγου Νταβίντ Κάγιατ, πρώην προέδρου του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου, είναι απλό και, σύμφωνα με την εφημερίδα «le Figaro», «θετικό και απελευθερωτικό»: Λέει ένα ξεκάθαρο «όχι» στη δικτατορία του προτύπου ζωής που επιβάλλει απαγορεύσεις παντού και σε όλα με το επιχείρημα ότι είναι βλαβερά για την ανθρώπινη υγεία. Καλεί δε τους πάντες να αγωνιστούν ενάντια στην «τυραννία του ιδεατού», που συνεπάγεται πως όλοι οφείλουν να «προσπαθούν διαρκώς να γίνουν ιδανικοί άνθρωποι, με ιδανικά σώματα».

«Ο κίνδυνος που αντιμετωπίζουμε είναι μιας ζωής χωρίς ευχαρίστηση, δίχως χαρά» τονίζει μιλώντας στην εφημερίδα «The Times» και τον Ανταμ Σέιτζ και προειδοποιεί: «Εάν αυτό το μοντέλο επιβληθεί στους ανθρώπους, τότε θα εκραγούν». «Μας κάνουν να αισθανόμαστε φοβισμένοι και ένοχοι και ποιο είναι το αποτέλεσμα; Να κάνουμε οτιδήποτε για να αποκτήσουμε αυτό το ιδανικό σώμα και να μην το καταφέρνουμε. Και όταν λυγίζουμε, όταν τρώμε μια μερίδα πατάτες τηγανητές, να αισθανόμαστε ένοχοι. Από αυτή την ενοχή θα προκληθεί μια μείωση της αυτοεκτίμησης, η οποία θα μας αποδυναμώσει ακόμη περισσότερο». Οπως λέει, επίσης, το μήνυμα που στέλνει η άλλη πλευρά σε τηλεόραση, περιοδικά και εφημερίδες είναι ότι εάν υιοθετήσουμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, «θα καταφέρουμε να αποφύγουμε τα γηρατειά, τις ασθένειες και τον θάνατο. Ομως αυτό είναι λάθος. Ολοι θα γεράσουμε, όλοι θα αρρωστήσουμε, όλοι τελικά θα πεθάνουμε».

Διαβάστε όλο το θέμα στο in.gr

Γιώργος Παυλόπουλος

In.gr

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software