officeart horizontal  

 

Πολιτισμός

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ « ΗΡΑΙΑ- ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΑ 2020»

7 Ιουλ, 2020 - 03:07
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ « ΗΡΑΙΑ- ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΑ 2020»

Το Φεστιβάλ «Ηραία – Πυθαγόρεια» συνεχίζει για 14η χρονιά τη δημιουργική πορεία του, δημιουργώντας σημαντικό έργο στο νησί της Σάμου, προωθώντας τις αξίες του πολιτισμού της αρχαίας Ιωνίας, αλλά και την ιστορική συνέχεια του Ελληνισμού τουλάχιστον για 5.000 χρόνια στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου. Με θεματικές ενότητες που ξεκινούν από τη Φιλοσοφία, την Αστροφυσική και γενικότερα την επιστημονική εξέλιξη, αναδεικνύουμε τον τόπο και τα άξια τέκνα που γεννήθηκαν σε αυτόν (Πυθαγόρας, Αρίσταρχος, Επίκουρος κ.α). Τιμούμε τον τόπο στον οποίο γεννήθηκε η επιστήμη, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας καλλιεργήθηκε η έννοια της αιτιοκρατίας, στην προσπάθεια του ανθρώπου να εξηγήσει τα φυσικά φαινόμενα. Παράλληλα με τις εκδηλώσεις αυτές, θα πραγματοποιηθούν  εκδηλώσεις λόγου και τέχνης, μουσικές βραδιές αλλά και θεατρικές παραστάσεις.

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ « ΗΡΑΙΑ- ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΑ 2020»

  • ΟΜΙΛΙΕΣ
  • 28  έως  30 Ιουλίου   «Το εθνικό Αστεροσκοπείο στη Σάμο»
  1. Τρίτη 28 Ιουλίου 2020 και ώρα 20:30 στο Δημαρχιακό Μέγαρο Πυθαγορείου

"Παρατηρώντας το Σύμπαν με το Διαστημικό Τηλεσκόπιο Hubble"

 Μια παρουσίαση - συζήτηση των σπουδαιότερων παρατηρήσεων που το Διαστημικό Τηλεσκόπιο μας έχει προσφέρει από την στιγμή που μπήκε σε τροχιά μέχρι σήμερα. Θα παρουσιαστούν εικόνες και video μακρινών ουρανίων αντικειμένων, αλλά και των σωμάτων του ηλιακού μας συστήματος. Η δράση απευθύνεται σε παιδιά.

  1.  Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020 και ώρα 20:30 στο Δημαρχιακό Μέγαρο Πυθαγορείου

"Μηχανισμός των Αντικυθήρων"

Προβολή ενός μικρού μήκους ντοκιμαντέρ για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων με αφηγητή τον αείμνηστο καθηγητή Αστροφυσικής Ιωάννη Σειραδάκη. Η δράση απευθύνεται σε παιδιά.

  1. Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020 και ώρα 21:30 στον προαύλιο χώρο εξωτερικά του Ευπαλινείου Ορύγματος 

"Ουρανογραφία στον καλοκαιρινό ουρανό της Σάμου"

Παρατήρηση του ουρανού και αναγνώριση των καλοκαιρινών αστερισμών δια γυμνού οφθαλμού. Μια περιήγηση στους αστερισμούς και τα ουράνια αντικείμενα που είναι ορατά αυτό το καλοκαίρι στον ουρανό. Η σύνδεσή τους με την ελληνική μυθολογία.

Ομιλήτρια: Φιόρη - Αναστασία Μεταλληνού, αστροφυσικός. Κέντρο Επισκεπτών Θησείου Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

  • Σάββατο 8 Αυγούστου 2020 και ώρα 20:30 στο Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου. Ομιλία του Καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης  κ. Γεώργιου Καραγιαννίδη  με θέμα: «Από τις Φρυκτωρίες στα  5G»   
  • ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ
  • Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020 και ώρα 20:30 στον προαύλιο χώρο 1ου-2ου Γυμνασίων Πόλεως Σάμου. Αφιέρωμα στο Μικρασιατικό και Νησιώτικο τραγούδι με τίτλο « Η Μικρά Ασία και το Αιγαίο της Καρδιάς μας» με την Καίτη Κουλιά και τον Δημήτρη Τσιαμούλη. Το αφιέρωμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μικρασιατών Σάμου. 
  • ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

-Παρασκευή 17  Ιουλίου 2020 και ώρα 20:30 στο Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου.  Θεατρική Παιδική Παράσταση «Ο Παπουτσωμένος Γάτος».

- Τρίτη 21 Ιουλίου 2020 και ώρα 20:30 στο  Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου. Θεατρική παράσταση '' Ο Κήπος'' σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά με τον Στέλιο Μαϊνα και την Κάτια Σπερελάκη

- Παρασκευή 31 Ιουλίου και ώρα 20:30 στο Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου. Θίασος Μαγικές Σβούρες παρουσιάζει τις  '' Όρνιθες '' του Αριστοφάνη. 

-  Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020 και ώρα 20:30 στο Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου. Θεατρική παράσταση '' Το Παγκάκι '' σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη, με τον Γιώργο Κιμούλη και τη Φωτεινή Μπαξεβάνη

-Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020 και ώρα 20:30  στον προαύλιο χώρο 1ου-2ου Γυμνασίων  Πόλεων Σάμου. Θεατρική παράσταση ‘’ Άγρια Δύση ‘’ του Θοδωρή Αθερίδη με τους, Αντώνη Κρόμπα, Φιόνα Γεωργιάδη, Γιάννης Φραγκίσκος και Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου.  

  • ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΩΝ ΗΡΑΙΩΝ 
  • Από 16 έως 23 Αυγούστου 2020 στο Πυθαγόρειο , έκθεση φωτογραφίας με θέμα την Γιορτή των Ηραίων.
  • Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020 και ώρα  21:00, προβολή ντοκιμαντέρ  «Φεστιβάλ  Ηραία- Πυθαγόρεια Το αποτύπωμα μιας ουτοπίας» σε σκηνοθεσία  Πάνου Ζενέλη. Θα ακολουθήσει μικρό event αφιερωμένο στην Πομπή των Ηραίων

Για τις φετινές εκδηλώσεις λόγω της τήρησης  των μέτρων που έχει ανακοινώσει το Υπουργείο Πολιτισμού  για την εξάπλωση του Covid-19 για την κάθε εκδήλωση θα ανακοινώνεται ο τρόπος κρατήσεων θέσεων. Σε κάθε περίπτωση  θα ισχύει: 

  • Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος (ως πληρότητα 75%). Για το λόγο αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ώρα προσέλευσης και τις κρατήσεις εισιτηρίων που έχουν προηγηθεί.
  • Επιτρέπονται μόνο καθήμενοι σε όλες τις εκδηλώσεις.
  • Κατά την είσοδο και την έξοδο από / προς τα καθίσματα θα πρέπει το κοινό να χρησιμοποιεί προστατευτική μη ιατρική μάσκα.



Από το  Δήμο  Ανατολικής Σάμου

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software