officeart horizontal  

 

Υγεία

Συμβουλές για καλύτερο ύπνο

21 Ιαν, 2023 - 09:01
Συμβουλές για καλύτερο ύπνο

Όσο περνάνε τα χρόνια, είναι όλο και δυσκολότερο να κοιμάστε καλά. Αν έχετε αυτό το πρόβλημα, τότε αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει. Συνεχίστε να διαβάζετε, για να βρείτε κάποιες συμβουλές, που θα σας βοηθήσουν να κοιμάστε καλύτερα.

Τηρήστε ένα πρόγραμμα ύπνου

Για να κοιμάστε όσο καλύτερα χρειάζεστε ένα πρόγραμμα ύπνου, που θα το τηρείτε σε καθημερινή βάση. Είναι σημαντικό να κοιμάστε κάθε μέρα περίπου την ίδια ώρα και να ξυπνάτε πάλι περίπου την ίδια ώρα.

Προσπαθήστε να φτιάξετε ένα πρόγραμμα ύπνου, που θα σας επιτρέπει να κοιμάστε τουλάχιστον επτά ώρες την ημέρα. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν χρειάζονται πάνω από οκτώ ώρες ύπνου, για να αισθανθούν ξεκούραστοι.

 

Προσέξτε τι καταναλώνετε

Μην πηγαίνετε για ύπνο πεινασμένοι ή χορτάτοι. Ειδικότερα, αποφύγετε τα βαριά ή μεγάλα γεύματα τουλάχιστον μία ώρα πριν πάτε για ύπνο. Η δυσφορία μπορεί να σας κρατήσει ξύπνιους.

Χρειάζεται επίσης να προσέχετε τα ροφήματα που περιέχουν καφεΐνη και τα ποτά που περιέχουν αλκοόλ. Αυτές οι ουσίες χρειάζονται ώρες για να εξασθενήσουν και μπορεί να επηρεάσουν τον ύπνο σας.

Ειδικά το αλκοόλ δεν πρέπει να σας ξεγελάσει, γιατί μπορεί να σας κάνει να νιώθετε υπνηλία στην αρχή, αλλά μετά είναι πολύ πιθανό να διαταράξει τον ύπνο σας.

Για να κοιμηθείτε ήρεμα, είναι καλύτερο να καταναλώσετε κάποιο χαμομήλι ή κάποια βαλεριάνα ή κάποιο τσάι κάνναβης για ύπνο, που θα το βρείτε αν αναζητήσετε στο διαδίκτυο «HHC CBD προϊόντα»

Μην κοιμάστε μέσα στην μέρα

Το να κοιμάστε μέσα στην μέρα, μπορεί να σαμποτάρει τον νυχτερινό σας ύπνο. Είναι δελεαστικό να κοιμηθείτε, για παράδειγμα, το μεσημέρι μετά από το μεσημεριανό φαγητό, αλλά είναι καλύτερο να το αποφύγετε.

Αν χρειάζεστε πολύ έναν μεσημεριανό ύπνο, φροντίστε να ξυπνήσετε μέσα σε μία ή μιάμιση ώρα το πολύ.

Στην περίπτωση που εργάζεστε το βράδυ, μπορεί να χρειαστεί να κοιμηθείτε και μέσα στην μέρα, ώστε να συμπληρώσετε τις ώρες ύπνου που σας λείπουν.

Κάντε κάποια μορφή άσκησης

Η τακτική σωματική άσκηση, μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε έναν καλύτερο ύπνο. Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό να αποφύγετε την έντονη γυμναστική πριν πάτε για ύπνο, γιατί θα σας δημιουργήσει υπερένταση.

Διαχειριστείτε το άγχος σας

Προσπαθήστε να διαχειριστείτε το άγχος και τις ανησυχίες σας, πριν πάτε για ύπνο. Σημειώστε κάπου ό,τι σας απασχολεί και στη συνέχεια αφήστε το στην άκρη για να το τακτοποιήσετε αύριο.

Μπορούν επίσης να σας φανούν χρήσιμες οι ασκήσεις διαλογισμού και η ηρεμιστική μουσική.

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software