officeart horizontal  

 

Υγεία

ΔΩΡΕΑΝ μέτρηση οστικής πυκνότητας στο Δήμο Ανατολικής Σάμου

25 Απρ, 2023 - 07:04
ΔΩΡΕΑΝ μέτρηση οστικής πυκνότητας στο Δήμο Ανατολικής Σάμου

Tο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ανατολικής Σάμου συμμετέχει στο πρόγραμμα μέτρησης Οστικής Πυκνότητας και Πρόληψης Οστεοπόρωσης του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, το οποίο αφορά κυρίως γυναίκες από 45-55 ετών.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ΔΩΡΕΑΝ μέτρηση οστικής πυκνότητας με υπερηχογράφημα πτέρνας που θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως 9 Μάϊου 2023.

Τα αποτελέσματα μετά την μέτρηση βγαίνουν αμέσως και αποτελούν μια πρώτη ένδειξη για την αναγκαιότητα παραπομπής σε ιατρό. 

Η οστεοπόρωση είναι συνήθως αθόρυβη, ιδίως στα αρχικά στάδια της. Πρέπει να αντιμετωπίζεται έγκαιρα πριν εκδηλώσει συμπτώματα και για τον λόγο αυτό η πρόληψη της είναι πολύ σημαντική.

Οι γυναίκες που μπορούν να κάνουν την εξέταση είναι : 

1. Γυναίκες που έχουν μπει στην εμμηνόπαυση 

2. Γυναίκες μικρότερης ηλικίας, εφόσον έχουν κάνει ολική υστερεκτομή. 

3. Γυναίκες που κάνουν χρόνια χρήση Κορτιζόνης 

4. Γυναίκες με προβλήματα Θυρεοειδούς Αδένα, και 

5. Γυναίκες με βεβαρυμμένο οικογενειακό ιστορικό Οστεοπόρωσης

Οι μετρήσεις θα γίνονται στο χώρο του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ανατολικής Σάμου, Διοικητήριο 1ος όροφος, (εντός Δ/νσης Κοινωνικής Πρόνοιας) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Υπεύθυνη: κα Σοφία Θάνου. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο: 2273353451 ή/και στο email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.    

Οι ενδιαφερόμενοι δημότες μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους από τη Τρίτη 25 Απριλίου 2023 στα τηλέφωνα 2273353451 και 2273353452.

Βασικός στόχος του δημοτικού ΚΕΠ Υγείας είναι να παρέχει υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής της υγείας σε όλους τους πολίτες.

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software