elenfrdeitrues
  • Αρχική
  • Νέα Σάμος
  • Πολιτισμός
  • Κατσίκι γεμιστό σε ρολάκια με λαχανικά και συκώτι (Ασλάνης Παντερλής)

Κατσίκι γεμιστό σε ρολάκια με λαχανικά και συκώτι (Ασλάνης Παντερλής)

0
0
0
s2smodern

 Κατσίκι γεμιστό σε ρολάκια με λαχανικά και συκώτι , κροκέτα ρυζιού , σάλτσα μοσχολέμονο. (Ασλάνης Παντερλής)

• Υλικά

• 3-4 σκελίδες σκόρδο

• 1\2 ματσάκι φρέσκο κρεμμύδι

• 1 κρεμμύδι ξερό

• 1 συκωταριά βρασμένη ελαφρώς

• 1 ματσάκι άνηθο

• Αλάτι\πιπέρι\ρίγανη\θυμάρι

• 4-5 φυλλαράκια δυόσμο

• Λίγο ντοματοπολτό

• 200γρ. μουστάρδα

• 1\2 κιλό βρασμένο ρύζι γλασέ σε ζωμό

• 1\2 λίτρο κρασί Σάμου λευκό

• Αυγά\αλεύρι\γαλέτα για το πανάρισμα

• 8 τμχ καθαρό κατσικίσιο κρέας κομμένο σε μορφή σνίτσελ

• Εκτέλεση

• Σοτάρουμε τα κρεμμύδια(ξερό & φρέσκο), στη συνέχεια προσθέτουμε την συκωταριά την οποία προηγουμένως την έχουμε ζεματίσει και κόψει σε μικρά κομματάκια καρεδάκι. Ρίχνουμε λίγο ντοματοπολτό και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τα αρωματικά, τα λαχανικά και ελάχιστο ζωμό μέχρι να βράσει λίγο η γέμιση μας. Την αφήνουμε να κρυώσει.

• Παίρνουμε τα κομμάτια από το κατσίκι, τα αλείφουμε με μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι. Γεμίζουμε με τη γέμιση και τυλίγουμε σε ρολλάκι, το στερεώνουμε προσεκτικά με οδοντογλυφίδα. Περνάμε στο τηγάνι μέχρι να πάρουν χρώμα , σβήνουμε με κρασί και τα βάζουμε στο φούρνο. Προαιρετικά προσθέτουμε πατάτες ή λαχανικά της αρεσκείας μας.

• Ψήνουμε σκεπασμένα για 1 1\2 ώρα περίπου στους 160ο-180ο C

• Τη σάλτσα την περνάμε από σήτα και δένουμε. Προσθέτουμε λίγο χυμό και ξύσμα από λάιμ.

• Ρυζοκροκέτα

• Σοτάρουμε φρέσκο κρεμμύδι με λίγο σκόρδο, προσθέτουμε το ρύζι και σβήνουμε με κρασί. Το αφήνουμε να κρυώσει, προσθέτουμε τα αυγά, λίγο τυρί και δυόσμο. Πλάθουμε σε μορφή κροκέτας και πανάρουμε αλεύρι, αυγό και γαλέτα. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, περίπου 170ο μέχρι να ροδίσουν.

Καλή επιτυχία!

Μην ξεχνάτε να κάνετε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube https://bit.ly/3e9AtQp

e-genius.gr ...intelligent web software